top of page

Geschiedenis

Korrigan is een band bestaande uit vijf muzikanten en een vaste technieker.

Oorspronkelijk (2009) starten Belle en de broers Hein (banjo, gitaar, mondharmonica en zang) en Brecht (tin whistles, low whistle, percussie en zang) met een band.

Na enkele experimenten met andere muzikanten sluit Marieke (dwarsfluit, low-whistle, bodhran en zang) zich bij deze formatie aan.  Er wordt eerst opgetreden onder de naam ''The four rings',  maar na een jaartje wordt deze opgewaardeerd naar 'Korrigan' verwijzend naar de feeërieke wezentjes die zich laten leiden door plezier, gevoel en ongeremdheid.

Een tijd later (2012) vervoegen Sanne (viool en zang) en Jan (geluid) de band. Deze combinatie is onmiddellijk raak!

Belle besluit na een viertal jaar niet langer mee te spelen met de groep.
De groep wordt later verrijkt met een contrabas bespeeld door Basman Jan die samen met Korrigan heel wat podia beklimt en een nieuwe sound brengt bij de groep.  Na een grote twee jaar beslist Jan om niet meer met de groep verder te avonturen en neemt hij afscheid.
Snel daarna (2017) is muzikale opvolging verzekerd door Elke, die zich met wild enthousiasme smijt voor een nieuwe Korrigan-touch!
Eind 2020 verlaat Marieke de groep.

In 2021 leert de groep William kennen.  William speelt eerst enkele optredens mee met de groep ter depannage, maar krijgt de smaak te pakken en vervoegt Korrigan.

William wordt een goeie vriend van de groep, maar verkiest echter om alles in te zetten op zijn groep Malahide.  Samen beslissen we dat het beter is om iemand te zoeken die volledig voor Korrigan kan gaan.
Zo komen we terecht bij Matthijs, die we kennen van de groep Tri Srathairi.  Hij ziet het zitten om hem te smijten voor Korrigans percussie op Bodhran en Cajon.  Twee jaar later nemen we afscheid van Matthijs en komt William weer bijspringen waar dat kan.

Hein, Sanne, Jan, Elke, en Brecht vormen vanaf 2022 Korrigan waarmee ze hopen nog heel wat meer leuke podia te beklimmen, maar vooral verder plezier te maken en heerlijke momenten te creëren.

Folkmuziek in de ruime zin van het woord. 
"Zelf genieten van muziek maken en anderen meenemen en laten meegenieten is ons doel!"

​

​

bottom of page