Geschiedenis

Korrigan is een band bestaande uit vier muzikanten en een vaste technieker.

Oorspronkelijk (2009) starten Belle en de broers Hein (banjo, gitaar, mondharmonica en zang) en Brecht (tin whistles, low whistle, percussie en zang) met een band.

Na enkele experimenten met andere muzikanten sluit Marieke (dwarsfluit, low-whistle, bodhran en zang) zich bij deze formatie aan.  Er wordt eerst opgetreden onder de naam ''The four rings',  maar na een jaartje wordt deze opgewaardeerd naar 'Korrigan' verwijzend naar de feeërieke wezentjes die zich laten leiden door plezier, gevoel en ongeremdheid.

Een tijd later (2012) vervoegen Sanne (viool en zang) en Jan (geluid) de band. Deze combinatie is onmiddellijk raak!

Belle besluit na een viertal jaar niet langer mee te spelen met de groep.
De groep wordt later verrijkt met een contrabas bespeeld door Basman Jan die samen met Korrigan heel wat podia beklimt en een nieuwe sound brengt bij de groep.  Na een grote twee jaar beslist Jan om niet meer met de groep verder te avonturen en neemt hij afscheid.
Snel daarna (2017) is muzikale opvolging verzekerd door Elke, die zich met wild enthousiasme smijt voor een nieuwe Korrigan-touch!
Eind 2020 verlaat Marieke de groep.

Hein, Sanne, Jan, Elke en Brecht vormen vanaf 2020 Korrigan waarmee ze hopen nog heel wat meer leuke podia te beklimmen, maar vooral verder plezier te maken en heerlijke momenten te creëren.

Folkmuziek in de ruime zin van het woord.  Zelf genieten van muziek maken en anderen meenemen en laten meegenieten is ons doel!